Lego – 10214 Tower Bridge – London – Review

Zo – nu maar even besloten dat ik het wat grootser ga aanpakken; wat dacht je van de op 2 na grootste Lego bouwwerk die Lego heeft uitgegeven?

  1. Taj Majal met 5922 stukjes
  2. Ultimate Collector’s Edition Millennium Falcon met 5195 stukjes
  3. Tower Bridge met 4287 stukjes

Het was natuurlijk even een ‘aderlating’. Ruim 200 euro….., maar dan heb je ook wat!

10214 Tower Bridge – In de doos,

28 zakken! En dan ook nog diverse losse plates erbij. En dan het allerleukste; de zakken zijn NIET genummerd!

Zoals je ziet; ik ben dus niet van de genummerde zakken! Ik gooi echt alles op één bult en maak dan een eigen sortering. Alle 1-tjes bij elkaar – alle 2-tjes bij elkaar – alle ‘speciale’ 2-tjes bij elkaar etc etc etc.

En hoe kom je dan aan 4287 stukjes in deze Lego set? Voeg 556 ‘tan cheese slopes – 54200’ toe! Maar die hebben dan ook zeer
zeker een mooie plek in deze build!

Verder natuurlijk de bouwinstructies, GEEN minifigures EN ook geen oranje brickverwijderaar (en ja – dan heb ik dus een vijf-jarige thuis, die dat dan direct opvalt…, kijkende naar de berg van ruim 4000 stukjes!)

 

Bouwen

Als je goed kijkt naar de 10214 London Bridge, dan zie je al dat bijna alles 2x voorkomt! Oftewel; in spiegel gebouwd. Zo zijn de instructies dan ook gemaakt. In ander reviews zul je ook de aanrader krijgen om het zo te bouwen.

Maar ik ben het type eigenwijs en heb de opbouw van de torens apart gedaan.
En ik raad het andere ook aan; je bent er meer tijd mee bezig EN (in mijn geval) kreeg de tweede toren meer aandacht. Deze werd ook net iets netter; dus heb ik de eerste ook even weer alles wat rechter gezet etc.

Moeilijk? Nee, dat is deze zeker niet – maar toch moet je goed opletten. Bijvoorbeeld de geribbelde witte 1×2 brick => goed opletten dat je hem juist plaatst, aangezien de ribbels horizontaal EN verticaal zijn geplaatst!

En ben je van plan om meer gebouwen te gaan maken EN misschien zelf te ‘ontwerpen’? Dan is dit een hele mooi bouw om ideeën op te doen. Zoals de schuine daken boven de kapellen, zijn wel heel leuk gemaakt. En het maken van de toren, en dan de ‘ronde’ hoeken…., echt leuk!

En ja – daar zijn dus de 556 stukjes voor nodig.

Uiterlijk

Ja – hij is natuurlijk GEWELDIG…! En oh ja… GROOT! Je hebt wel een fatsoenlijke tafel nodig om hem te bouwen (vooral als je, net als ik, veel bakjes gebruikt).

Wat een leuke details! En zelfs nog wel kleurig (met de hangkettingen).

Denk er wel aan, de autootjes zijn op mini schaal; dus je brug gaat niet bij andere gebouwen passen qua formaat! Dit maakt de set ook wel duidelijk ‘minder speelbaar’.

MAAR het is (en blijft) een lust voor het oog.

Conclusie

MOOI en GROOT!
Niet te moeilijk om te maken, mijn vijf-jarige heeft me ook goed kunnen helpen.
Wel blijven opletten en niet te makkelijk erover denken!
Lego liefhebber en al over deze brug gereden? Dan is het toch eigenlijk wel een misthave => MITS je genoeg ruimte hebt om de 102cm lange brug te plaatsen (hoogte is 45cm en 26cm breed).

Geen commentaar? Jawel – de brug sluit niet helemaal perfect met de blauwe platen. En het was toch wel heel leuk geweest als de brug ‘automatisch’ open en dicht zou kunnen (dit moet je nu gewoon zelf omhoog zetten). Maar verder; een dikke aanrader!

Lego; 10214 Tower Bridge – London

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie