75105 Millennium Falcon

Lego 75105 Millennium Falcon – Review

Dan heb je ‘the 4th be with you’-day….!
Ken je deze datum? 4 Mei…..! Dat is de ‘geboortedag’ van StarWars en dat wordt blijkbaar elk jaar zeer dik gevierd! Zo dik – dat Lego zelfs een week lang dikke aanbiedingen had, met als uitschieter de 75105 Millennium Falcon voor 96 euro (wat een 40% korting is op de originele prijs van bijna 160 euro).

En ik, als die-hard…..uh…..tja…uh…NIET StarWars fan heb deze set dan toch gekocht!

Onder de mom van ‘ik ga hem lekker bouwen en aangezien ik toch geen ruimte heb, kan hij daarna de verkoop in’.

Oftewel – mijn verwachtingen waren niet gigantisch…..!

Maar potjandorie; zat ik daar even MIS zeg!

(** maar ik ben nog steeds geen fan hoor)

75105 Millennium Falcon – in de doos

Eerst maar even de doos zelf; WAT EEN GROTE JONGEN! Wow – dat is even een binnenkomst!
En dan in de doos zelf; 9 grote zakken. Een groot boekwerk met instructies en een vel met stickers (ja – jammer uh….? => maar wel goede en dikke stickers hoor!)

In de zakken vind je dan diverse minifiguren…..en aangezien ik geen StarWars fan ben, heb ik ze even opgezocht;

  • Han Solo
  • Chewbacca (vind ik wel een hele leuke!) met een schietende ‘kruisboog’!
  • Rey
  • Finn
  • BB-8
  • Tasu Leech
  • Gang Member van The Kanjiklub Gang

Hele mooie minifiguren en vooral BB-8 blijkt een welkome aanvulling te zijn voor de echte fans!

Ik ben persoonlijk niet van de ‘genummerde zakken’ – dus ik gooi alles op 1 hoop en begin zelf te sorteren…. en dan zijn 1329 toch behoorlijk wat stukje!

Bouwen

Wat een leuke set om te bouwen; de details zijn geweldig. Een luik, paar kanonnen, schermen, bedden en ga zo nog maar een door. Veel ‘kleine stukjes’ en details. Dit was ik nog niet eerder zo tegengekomen; zelfs expres stenen ‘scheef neerzetten’.

Tot nu toe waren mijn projecten een paar auto’s, de London Bridge en Wall-E.
Qua bouwen is de 75105 wel mijn favoriet – kijk ik naar ‘mooi’ – dan wint Wall-E dit met gemak.

Maar mocht jij een set weten die vergelijkbaar is met de Falcon => dan hoor ik het graag, want zo mijn avonden doorbrengen is toch echt HEEL LEUK!

Het Resultaat

Een project waar ik dan trots naar kijk! Ik ben nog steeds geen Star Wars fan en ik heb verder dus ook niet zo veel met de 95105 Millennium Falcon – maar qua Lego bouw is het echt een heel mooi resultaat! Veel mensen willen hem toch even helemaal open ‘scharnieren’ en kijken hoe hij ervan binnen uitziet. En dan zijn ze ook heel verbaasd; zoveel ruimte….?

En dan ook nog een paar werkende boordkanonnen….., die toch zo even een 3 meter ver kunnen schieten.

Ja => ik ben enthousiast!

Mijn conclusie; heb je nog niet eerder een Falcon in elkaar gezet EN je bent een StarWars liefhebber? Een must!
Ben je op zoek naar een leuke bouw, die niet direct ‘rechttoe rechtaan’ is – dan is dit ook een hele leuke uitdaging! De leeftijd van 9-14 – ik heb een paar keer goed moeten kijken EN ik ben twee keer behoorlijk grof de fout in gegaan…. tja…

Al met al; volgens mij is de 75105 Millennium Falcon een echte aanrader!

 

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie