Lego Batman Movie

Review; 70905 – the Batmobile uit de Lego Batman Movie

Lego Batman Movie

In de vorige review werd de auto van één van de tegenstanders van Batman, uit de Lego Batman Movie, besproken; de Arctic Roller – IJzige Limousine – van de Penguin. Echt een plaatje, als je even de accessories aan de zijkant er afhaalt.

En dan nu de Batmobiel! 
Iets hogere prijs, maar dan ook meer LEGO stenen => 581 ten opzichte van 305 stenen.

Nu vond ik de Arctic Roller al echt een hele mooie bouw – maar die was ook in een uurtje klaar….

Dat was toch echt wel even anders met de Batmobiel. Hier ben ik toch wel even een paar avonden (elke keer een half uurtje) mee bezig geweest.Vooral het laatste gedeelte; de wielophanging – dat was een klusje waarbij je goed moet opletten.

Maar dan heb je ook wat!
Een mega stoere auto, die zijwaarts kan rijden – ja => je kunt de wielen zijwaarts plaatsen en hij kan zo inparkeren!
En ligt er een obstakel op de weg? Dan zetten we hem toch gewoon wat hoger op zijn wielen!
En door die mogelijkheid van ‘in hoogte stellen’ – kun je hem ook extra stoer laten lijken. De achterkant een beetje omhoog, de voorste wielen op hun laagste stand….en gaan met die Speedwagon. Helemaal zoals je hem ook kan zien in de Lego Batman Movie!

In de doos

Genummerde zakken…., daar was ik het niet mee eens en heb alles op 1 grote berg ‘gegooid’. Dan een Batman (zelfde als in de Arctic Roller – met de gele barriem om) + Robin (een nieuwe versie die ik nog niet had) + ManBat en de Kabuki Tweeling met hun mooie klauwen!
Tijdens het bouwen heb je stickervel nodig; striping aan de zijkant (incl vermelding van Speedwagon) – batlogo op de voorruit en op het dak. En dan nog twee om de Btitude kentekenplaten te maken.

Uiterlijk

Zoals ik al zei – heel STOER! Alleen al die voorkant, met zes koplampen en een stoere gril!
Mega lange motorkap – waar je Batsign voorop hebt staan. Aan beide zijkanten komen er aan de onderkant 3 stoere uitlaatpijpen naar buiten zetten.
Dan heb je een kleine tweepersoons cabine – waar je het dak vanaf kunt ‘schieten’! Daarvoor heb je dan achterop een draaiknop zitten.
En daarachter vind je ene paar gigantische straalmotoren en daaraan vast de Batwings!

Wil je overtuigd worden? Kijk dan gewoon op de site van Chevrolet, want ja – hij is dit jaar zelfs gepresenteerd op de Autobeurs in Detroit! De prijs is meer voor miljonairs zoals Bruce Wayne; 48 miljoen dollar!
Check Lego Batmobile From Chevy

Verder

Wat een leuke bouw! Een leuke puzzel – met mooie details (die gril blijft geweldig).
Leuk details zijn het dak die je eraf kunt lanceren…. Maar ook een paar ‘kanonnen’ aan boord van de Batmobiel, die lekker hard kunnen schieten.
De wielophanging die zorgt voor een Lowride – Highride en uh…Sideride…!

Conclusie

Tja – die is wel duidelijk; een hele mooie build. Een musthave voor de Batman Lego liefhebber. Maar ook voor mensen die een leuke en uitdagende auto willen maken.
Qua uiterlijk is de Arctic Roller misschien net een tikketje mooier, maar om te bouwen is deze Batmobile toch net iets leuker.

Een veel gehoord commentaar wil ik nog wel even vermelden (en daar ben ik het ook wel mee eens); deze Batmobile is wel HEEL groot…..en past niet echt meer bij de minifigs, de verhouding valt wel echt weg!

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie